onsdag 20 maj 2009

Tillbygganden

Jag insåg att jag skrivit massor om utbyggnaden, men hittills väldigt lite om vad den egentligen går ut på. So here goes.

Nedan är en bild av vårt befintliga hus. Eftersom vårt hus ligger längst upp på ett berg så ska man vara fiskmås för att få ett vettigt kort men ni får ta det för vad det är. Huset är ett traditionellt 80-talshus i vinkel (Villa Folkhemmet från Hjältevadshus. Namnet säger en del...) Huset är byggt med en stor terass, delvis under tak, samt delvis i souterräng. I dagens läge kommer man dock bara åt souterrängplanet utifrån.
Det är framför allt det vi vill ändra på. Vi bygger alltså in den del av byggnaden som idag är under tak (i två plan). Vi ökar alltså inte vår byggyta (158 kvm), men vi ökar vår boyta med 53 kvm (från 144 till 197 kvm). Vi åstadkommer en riktig groventre samt ett förråd och ett hobbyrum i souterrängplan och sätter in en trappa mellan våningsplanen. På ovanvåningen flyttar vi om lite och åstadkommer ett stort kök som sitter ihop med ett stort mat- och vardagsrum (rummet i vinkeln), och frigör då yta för att skapa ett extra sovrum samt ett TV-rum/Allrum. För att kompensera för den terassyta som försvinner breddar vi den befintliga terassen.

Så blir det (hoppas vi;)).


2 kommentarer:

  1. Wow, kommer att bli kanon!!
    Fick mig några goa skratt nu när jag läste ikapp om hur man planterar en blomma och hur man får plats i en säng hela familjen... tänk att det är så, man har ett stort hus på över 100 kvm och så ska alla sova påknappt 4 kvm... hihi...
    Nåväl, det går över kan jag meddela, och då kan man nästan sakna de där stunderna (NÄSTAN!!)
    Kram

    SvaraRadera
  2. gipsad hand...skriver sisådär...ursäkta för det. men så bra det kommr att bli...roligt när det drar igång...ännu roligare då det är klart. ta hand om dig.kram anna

    SvaraRadera