lördag 26 september 2009

Ode till ett vardagsrum...

Så var det helg igen! Och vart tog den här veckan vägen egentligen. Det är intressant att livet mest tycks bestå av måndagförmiddagar och fredagseftermiddagar... I går kväll hade vi goda vänner på besök. Där satt vi fyra vuxna, och lika många barn och ojade oss över hur fort allt går... Barnen somnade fredagstidigt i soffan, och vi vuxna kunde sitta och fredagsmysa ett tag i lugn och ro.

Helgens stora projekt blir att tömma vårt vardagsrum, så att byggarna kan "flytta in". När vi flyttade in i vårt hus för sju år sedan var detta rum det första vi renoverade. Precis vid inflyttningen (med rosenröda glasögon på...) tyckte vi att allt var perfekt, men redan två veckor senare så insåg vi att vardagsrummet, som då hade beige väggar med en BRED mörkrödguldig bård på mitten, faktiskt var gräsligt och behövde göras om omedelbart. Och börjar man någonstans, så måste man fortsätta, så är det bara...

Om några månader har vi ett helt nytt vardagsrum, som både blivit större och mindre, beroende på hur man ser det, har fått nya fönster och helt nya flöden till andra rum... Vi får se hur det blir.

Mer intressant är att försöka ordna till ett provisoriskt vardagsrum på ca 14 kvm i ett annat rum, som idag är gästrum. Här ska vi få plats med två soffor, helst någon fåtölj, en ca 3 m stor väggfast hylla, en tv, samt gärna ett piano.... Nja, pianot ryker nog in i sovrummet ett tag... Och dessutom måste rummet även under byggtiden kunna fungera som både kontor, tv-rum och gästrum... Ganska hopplöst projekt, men vi får i alla fall försöka! Vill inte köra iväg med en soffa till Shurgard i onödan;) (Är man från Småland, så är man...)

I fredags gjorde byggarna klart grunden, så nu är det dags för gjutning. Troligen kommer gjutarna på måndag, och då har vi alltså en färdig grund! Det är kul att det går framåt så fort.

Mest för min pappas skull så klipper jag även in en bild på vår provisoriska upp-pallning av huset. Vi hade en rejäl pelare, som höll kraften från takstolarna, men den var i vägen när byggarna skulle sätta formen för grunden. Pelaren fick därför kapas av, och pallas upp av två metallstöttor... Känns sådär stabilt, men huset har i alla fall inte rasat än;)

2 kommentarer:

  1. Kul att arbetet fortskrider...Kram Milla, på ny adress.

    SvaraRadera
  2. Haha, vilken snygg "pelare"... Men vad spännande det måste vara med renoveringen! Jag vill också...

    SvaraRadera