söndag 20 september 2009

Ett hål i väggen, ett hål i golvet och ett hål i marken

Just nu är vi i rivningsfas. Det är kul och komma hem, när det har hänt saker varje dag, utan att man har lyft ett finger;) Vi har väntat länge på att få igång den här tillbyggnaden, och därför tycker vi kanske att det är extra roligt. I fredags var det så dags för att gräva ut för den nya grunden. En extra bonus var att det var studiedag på dagis, så barnen kunde sitta på andra våningen och titta på en grävmaskin hela dagen. Grävmaskinisten kanske inte riktigt uppskattade publiken, men det gick bra ändå.

När vi rev ner de befintliga innerväggarna i souterrängplan upptäckte vi två saker vi inte hade en aning om:

1: Det finns ett ingjutet avlopp i ena hörnet.

Detta avlopp finns definitivt inte på några ritningar och har varit överbyggt, så vi har aldrig sett det förrut... Vi har haft diverse kreativa planer på hur vi ska få till ett handfat på nedre plan... Varför inte använda det befintliga avloppet??? Vår VVS-kille kommer garva gott när han ser det här...

2: Vi har ett fönster in i berget.

Fönstret vetter in mot ett ca 1 m djupt utrymme, som bildas i en ficka mellan berggrunden och grunden och är säkert avsett för inspektion, men alla som varit här hittills (byggare, kvalitetsanvarig etc) har enbart sagt en enda sak: VINKÄLLARE!!
Vi får se, det kan ju vara en möjlighet som kanske är dum att inte ta vara på? Det borde bara vara att sätta ditt ett fönster eller annan lucka (för att undvika fuktproblem), och sedan borde projektet vara i hamn. Med lite belysning kanske det kan bli riktigt kul med ett fönster in i berggrunden. Vad tror ni?

3 kommentarer:

  1. Vilka oanade skattgömmor ni funnit och bara positiva.Hoppas ni får användning av dem. Kram Milla:D

    SvaraRadera
  2. Klart ni ska ha vinkällare där, inget att fundera på!

    Kram Helene

    SvaraRadera