tisdag 13 oktober 2009

Skiffer eller inte skiffer, det är frågan...

Nu går det fort, och många val måste göras på kort tid... Igår sattes de första fönsterna in, och det var så kul att komma hem och testa Dreh-kipp funktionen. De var jättesköna att hantera.

Byggarna hade haft vissa monteringsproblem kunde man se... Det var första gången de monterade denna typ av fönster som monteras med monteringsbeslag, men slutresultatet blev bra.

Ett tips dock: Om ni skall montera fönster med beslag i isoler-leca, och fönstrena skall sitta i utsida fasad, så hamnar fästpunkterna för beslaget mitt i isoleringen= inte bra. Vi hade tur som hade en kompakt leca-balk på sidan av fönstrena, och eftersom våra fönster inte är så stora, så räcker det i princip att montera dem med fogskum. Men om man byggt upp en fasad i isoler-leca och sedan ska fästa in ett stort glasparti, så får man nog problem...

För övrigt var vi och köpte fasadsten häromdagen som ska sitta bakom kaminen. Det blev faktiskt en Bauhaus-produkt som heter Ambiente Brick Negro. (Den bakom badkaret på bilden nedan... Ingen bra bild, jag vet....)

Vi tittade på många produkter innan vi bestämde oss för denna. Fördelen är att den är gjord av oregelbundna stavar av riktig sten som är ihoplimmade. Många konkurrerande produkter är gjorda av gjuten stenimitation, och blir väldigt ful i kanterna när man kapar dem. Men denna produkt är homogen. Visst, det kan vara lite joxigt att kapa i sten, men jag tror att det löser sig. Dessutom slipper man foga.

Dagens projekt är att åka och bestämma klinker-golv till hallen. Vi står och väljer mellan äkta skiffergolv (Såå snyggt, men svårskött) eller någon skifferliknande klinker (så smidigt och snyggt, men inte äkta vara...). Fördelen med att ha hanterkare är att man inte har tid att fundera så mycket (som vi i vanliga fall gör...) utan det är bara och bestämma sig och se glad ut;)

2 kommentarer:

  1. Låter snyggt med era val..själv slår jag ett slag för lättskötta material. De är kanske inte äkta men de går att leva med.Kram Milla:D

    SvaraRadera
  2. Viist är det många val, och när man tror att man har gjort ett val kommer någon annan med nyainfalls vinklar.
    Kram
    Vimsingen

    SvaraRadera