söndag 14 juni 2009

Semestertips

Om ni har vägarna förbi Halland i sommar bör ni besöka Öströö Fårfarm. Detta hypermysiga ställe har allt en barnfamilj kan behöva för att fördriva en dag. Till att börja med kan man åka på Lammsafari, då man åker i höskrindor bakom en traktor och får åka ut på ägorna och titta på djuren. Säg "åka traktor" till vilken treåring som helst, och ni förstår vad jag menar... Kombinera det med får och andra djur, och succén är given.


Efter fårsafarit kan man gå till hagen, där man på nära håll kan umgås med de mest underbara små lamm (och får...). När man tröttnat på det finns det en gigantisk trädgård, med trädgårdsgungor, klätterstockar m.m. att bara rusa runt i och leka.

Och när sedan andan faller på så går man och köper lite mat (varav den mesta är producerad på gården) eller lite fika. Att rekommendera är deras "Kaffe med hembakt", som innehåller tre sorter hembakat fikabröd, kaffe och allt serverat i en piknickkorg komplett med rödvitrutig duk, så det är bara att ge sig ut i gröngräset. (Det finns bord också, naturligtvis).


Och innan man åker därifrån bör man besöka deras hantverksbod, där du kan köpa diverse ullprodukter, samt framför allt deras gårdsbutik!!! Här säljer de varor från gården, exempelvis fårkött och Highland cattle. Dessutom säljer det mängder av andra närproducerade och ekologiska varor, och du kan köpa allt från ost, korv och kött, till honung, godis och saft. Ett tips är att ta med en kylbox med kylklampar, för det brukar vara svårt att komma därifrån tomhänt. Efter besöket är det inte långt ner till Varberg eller Falkenberg där ni kan ta ett härligt kvällsdopp! (Bilder ostroofarfarm.com)

2 kommentarer:

  1. Åh, vad glad jag blev för detta tips. Vi bor i Kungsbacka(Halland) så det är inte långt dit. Dessutom älskar barnen (framförallt vår tvillingtjej) alla djur så detta lär bli rena himmelriket. Själv älskar jag hembakt så alla lär bli nöjda... Kommer definitivt bli ett besök där inom kort.
    Kram

    SvaraRadera