torsdag 25 februari 2010

Enlighten me!

Efter drygt två månader har vi fortfarande ingen lampa över matbordet. Jag tyckte kanske att vi kunde ha slängt dit något tills vidare, men mannen är benhård. Ny lampa eller ingen lampa alls! Detta kan låta som ett litet problem, men om man befinner sig i ett mentalt ingemansland så gör man!

Det är helkomplicerat att hitta något som passar, framför allt som vi gissningsvis ska köpa nya matmöbler inom kort (som vi naturligtvis inte har bestämt helt hur de ska se ut...)

Vad är då kravspecen för denna lampa?

  • Den ska vara iögonfallande, så att den fyller sin plats i rummet.
  • Den ska helst inte synas, för då skymmer den utsikten.
  • Den ska helst inte vara av glas, för det lätt så statiskt och dammigt.
  • Den ska helst kosta under 42000 kr (jodå, vi hittade en lampa vi gillade med den prislappen...)

Några förslag?

Nedan följer ett urdrag av alla de hundratals lampor vi tittat på, men jag tror inte att det blir någon av dem... Det kanske helt enkelt inte blir någon lampa alls??












tisdag 23 februari 2010

Insnöad...

Ojdå bloggen, förlåt!! Var tog den här månaden vägen??

Energin verkar byggarna ha tagit med sig i samma sekund som de lämnade huset. Så ni har inte missat så mycket. Fast det är skönt att bara låta sig förfalla ibland. Krypa upp i soffan, och inte göra något särskilt. Titta mellan fingrarna när det är så spännande i sprintstaffetten så att man knappt vågar titta;)

Jag längtar efter trädgård. Nu syns den knappt under all snö, men den finns ju där, det vet jag ju. Om bara någon månad eller så kommer de första blommorna och sedan börjar allt underbart om igen. En ny vår på vår nya terass och i trädgården. I år blir kanske året när trädgårdsdammen får sig en välbehövlig uppryckning?

I väntan på riktig färgprakt, så bidrar jag med lite nyheter från Kartell. Alltid en vitaminkick!