torsdag 26 november 2009

Kort uppdatering av läget

Medan jag för närvarande tillbringar dag och natt med att jobba (suck...) så håller hantverkarna på för fullt hemma. Den senaste veckan har de:

Byggt klart terassen, och utetrappan. (så nöjd;))
Isolerat vind och golvbjälklag.
Dragit klart elen
Börjat sätta inneväggar
Mer eller mindre gjort färdigt fasaden (kanske mindre nöjd med detta... Återkommer)
Isolerat källaren
Justerat in Glidskjutpartiet
Nästan putsat klart och målat vår grund.

Grunden hade varit klar om inte de nedrans DHL hade totalkvaddat vår dörr på väg från fabriken, så den har skickats tillbaka till fabrik för "Renovering"... Får se när den dyker upp...


För övrigt:


Glad Thanksgiving!

Jag gillar alla helger som håller julpyntet borta från affärerna till i början på december... Dessutom så blir mitt liv lite lugnare en dag eller två, för alla mina amerikanska kollegor har åkt hem för helgen;) Fast de är tillbaka på söndag...

fredag 20 november 2009

Uppåt väggarna...

Teoretiskt sett ska vår tillbyggnad vara klar om mindre än en månad. Återstår och se om det händer...

Har dock börjat fundera lite på tapeter, och har helt snöat in på Josef Frank som skapat ett antal snygga åt Svenskt Tenn. Planen är att ha vita väggar men bryta av med en fond på "samma vägg" på båda våningsplanen. (Förståligt?)


Just nu är min absoluta favorit "Paradiset". Jag tycker den är helt underbar.Här är ett annat alternativ.

Tyvärr är inte min man lika entusiastisk, så en del övertalning återstår säkert... Några kreativa förslag?

tisdag 17 november 2009

busy, busy....

Det är mycket nu... Mycket på jobbet, mycket hemma (Med en tillbyggnad på g) och mycket som händer på barnens förskola... Följden är att jag inte hinner och åka och shoppa! (Dagens ilandsproblem, jag vet...)

Men så fort jag får tid, så ska jag åka till Village och köpa denna fantastiska julkrubba!

Jag har letat efter en fin julkrubba i flera år, men inte hittat någon jag gillar, men den här tycker jag är superfin. Hoppas den är lika fin i verkligheten som på bild.

måndag 16 november 2009

The bigger the better???

Eftersom vi kommer ha rätt mycket stora fönster i vår tillbyggnad, började jag surfa på tillräckligt stora adventsljusstakar, som fyller utrymmet...

Då hittade jag denna ren, för de som kanske tar julpyntande på lite större allvar än jag.

Den mäter imponerande 170*197 cm (allstå större en en livs levande ren... åtminstone de jag träffat på). Finns hos Konstsmide för hugade spekulanter...

fredag 13 november 2009

Vinterproblem...

I veckan har byggarna byggt vår terass. Den blir SÅ SNYGG! Jag känner mig helnöjd. Dessvärre (för er) så har det varit mörkt var enda kväll jag kommit hem och mörkt varenda morgon jag åkt denna vecka, så några bilder har det ju inte blivit. Det kanske kommer i helgen;) Ska bli kul att se den i dagsljus.

Snart så skall vi beställa räcke. Det lutar åt ett räcke från en lokal leverantör som heter Timil. Vi ska nog ha ett svartlackat räcke med vertikala rundjärn och med tryckimpregnerad överliggare till vårt hus. Sen kanske vi drar på någon färjad olja på överliggaren, så att den mer går i ton med golvet, men vi får se. Egentligen vill jag ha ett liggande räcke, men eftersom vår terass befinner sig 3 meter över marken, och vi har småbarn, så känns det säkrare så här. Visst, man kan sätta en glasskiva innanför, men jag kan inte riktigt motivera den merkostnaden i mitt huvud... Är man från Småland, så är man...

onsdag 11 november 2009

Snart Nyår!

Och nyår brukar innebära att man behöver en ny almanacka, som man kan planera nya roliga projekt i (eller, vilket är mer sant, hålla reda på hämtning, lämning, frukostseminarier, utflykter på dagis, föräldramöten, sotaren och annat "skoj").


I år ska jag köpa en från Personlig almanacka. Nytt för i år är att de har ett antal designs som gjorts av Isa, som jag gillar skarpt. Men det bästa med dessa är att man själv kan välja layout och fält enligt eget tycke och behov. En jättebra idé tycker jag! Och sedan tycker jag att de är väldigt fina, också...

lördag 7 november 2009

uppdatering på tillbyggnadsfronten

Här kommer äntligen lite bilder på tillbyggnaden "so far". Fortfarande kvarstår en hel del arbete, men väggarna börjar i alla fall komma på plats.
Våra nya fönster i vårt vardagsrum. Mellan fönstrena ska braskaminen stå. Hörnet mellan fönster och skjutparti ut mot altanen. I det här hörnet kommer trappan att komma upp...
Väggen mot det befintliga huset. Väggen där fönstrena är ska rivas och öppnar upp mot vårt kök. Plyfaskivorna täcker en öppning in i vår befintliga hall.
Högt placerat fönster i vår nya groventre.

Nu ska byggarna "ta semester" i två dagar, och i stället ska elektrikern få härja fritt. Därför sitter vi nu förbrilt och försöker bestämma alla lampor, spottar, högtalare, nätverksuttag m.m. så att elektrikern vet vad han ska göra på måndag. Det är INTE lätt! Det finns mycket snyggt, och många behov ska fyllas. Samtidigt vill jag inte att huset ska se ut som en schweizerost... Medan min man verkar tycka "desto mer desto bättre"... Får se hur detta slutar.

tisdag 3 november 2009

Timeout över helgen

I helgen har vi gjort något vi gör allt för sällan, åkt iväg över helgen och relaxat. Denna gång åkte vi till Nääs Fabriker, mellan Göteborg och Alingsås. Hotellet öppnade för ett par år sedan, men är en intressant upplevelse för designintresserade. Mycket intressant att titta på, även om inte allt var i min smak.
Foajen erbjöd en intressant blandning av modernt och industriellt och färgglatt, nästan orientaliskt.

Utsikten från badkaret kan nog få vem som helst att koppla av...


Sovrummet hade en panoramavy över sjön.

Ytterligare en bild från foajen.

Och slutligen en bild på den privata terassen utanför vårt hotellrum. (bilderna lånade från Nääs Fabriker).
Förutom miljen kunde vi avnjuta en fantastisk Afternoon tea, och en lika fantastisk middag, men väl valda viner, och en top-of-the-line caffe latte... Och naturligtvis en helt ok frukost dagen efter. Kan med andra ord rekommenderas.

måndag 2 november 2009

En helt vanlig ovanlig dag...

Nu under ombyggnaden är inte mycket sig likt, och man vet inte riktigt vad som händer...

I morse till exempel vaknade jag av att min tvååring stod nedanför min säng och viskade: "mamma, det är någon som hamrar på taket"... Och hon hade nästan rätt. Byggarna var redan på plats (6:50) och slutförde förberedningna av golvet, för idag klockan nio kommer tydligen rörmokaren och lägger ut golvvärme på övervåningen;)

Vi har nu alla fönster, inklusive vårt stora skjutparti, på plats (med reservation för vissa detaljer, som naturligtvis var fellevererade, kommer vecka 47 grr...) Mycket glas blir det... Men jag kommer att älska detta rum. Återkommer med lite bilder, ska bli kul att veta vad ni tror!