onsdag 28 oktober 2009

Kärlek vid första ögonkastet...

Innan ni börjar undra... Nej, detta är inte en modeblogg och kommer aldrig att bli någon modeblogg.

Men ibland hittar man saker man bara vill visa. Det hände för några år sedan när jag för första gången såg Odd Mollys kläder (som jag by the way i princip har tröttnat på nu...) och det hände mig igen när jag för någon vecka sedan sprang över ett för mig nytt spanskt klädmärke Desigual. En kompis hade på sig kappan nedan, så härligt annorlunda och fantasiful!

Så jag var tvungen att kolla runt lite, och har nu köpt klänningen överst, och tröjan nederst;) Fantastik passform och kvalitet, och kul kläder som inte liknar mycket annat;) Finns lite här och där (exv Fåfängan i Alingsås), jag handlade av modewebben.



fredag 23 oktober 2009

H&M våren 2010

H&M har nu pressvisat sin kollektion för våren 2010. Så mycket snyggt!!! Nedan kommer ett smakprov.






















Tack Elle interiör för förhandstitten!

torsdag 22 oktober 2009

Mademoiselle behöver en date?

Det är många i bloggvärlden som fastnat för Mairos kudde "Mademoiselle". Mairo har även en kudde som heter Sir Harald, som jag gillar skarpt. Kanske mademoiselle behöver sällskap i soffan? Finns exempelvis på Form o Design.

tisdag 20 oktober 2009

Finputsning...

...är vad som pågår här för tillfället. Och då menar jag tyvärr inte att vi snart är klara med ombyggnaden, utan att byggarna håller på att putsa grunden... Sakta... Noggrant... De har hållt på i över en vecka nu, och är långt ifrån klara, vad jag kan se... Lite tålamodsprövande, men det blir nog bra när det blir klart.

Annars har de reglat upp väggarna på ovanvåningen, och börjat att sätta in fönstrena. Idag har det reglat upp öppningen för skjutpartiet. Oj, vilket stort glasparti det blir! Det är en sak att titta på siffror, men en annan att se det i verkligheten. Hoppas att de ger sig på glaspartiet snart. Det ska blie så kul att se det på plats. Längtar, får jag säga...

torsdag 15 oktober 2009

liten shoppingtur

Häromdagen hamnade jag på Bolagret. Ibland kan jag tycka att de är sådär, med mest massa kopior, men nu såg jag massor av grejer jag ville ha!

En sådan sak var vedkorgen i plåt, med läderremmar, och utstansat "WOOD". Riktigt snygg, och bra kvalitetskänsla. En annan favorit var stolen med utstansad rygg. Riktigt fin och riktigt skön... Får fundera på var jag kan få in den någonstans...

En annan favorit, som jag tyvärr inte hittade någon bild på, var en orange klädhängare, som gissningsvis hamnar i vår nya hall så småningom. I hallen ska vi ha svart klinker innanför dörren (det blev svart, skiffeliknande klinker i stället för riktig skiffer...), och resten eklaminat (vi tycker det är lite risky att lägga riktigt trägolv i en hall, tyvärr... är ingen laminatvän...). Väggarna ska vara vita, med en fondvägg, kanske något Joseph Frank-inspirerat.

Mitt på golvet vill jag ha en orange, lite större sittpall, och den letar jag efter just nu, men har ännu inte funnit någon som jag gillar. Några tips?

tisdag 13 oktober 2009

Skiffer eller inte skiffer, det är frågan...

Nu går det fort, och många val måste göras på kort tid... Igår sattes de första fönsterna in, och det var så kul att komma hem och testa Dreh-kipp funktionen. De var jättesköna att hantera.

Byggarna hade haft vissa monteringsproblem kunde man se... Det var första gången de monterade denna typ av fönster som monteras med monteringsbeslag, men slutresultatet blev bra.

Ett tips dock: Om ni skall montera fönster med beslag i isoler-leca, och fönstrena skall sitta i utsida fasad, så hamnar fästpunkterna för beslaget mitt i isoleringen= inte bra. Vi hade tur som hade en kompakt leca-balk på sidan av fönstrena, och eftersom våra fönster inte är så stora, så räcker det i princip att montera dem med fogskum. Men om man byggt upp en fasad i isoler-leca och sedan ska fästa in ett stort glasparti, så får man nog problem...

För övrigt var vi och köpte fasadsten häromdagen som ska sitta bakom kaminen. Det blev faktiskt en Bauhaus-produkt som heter Ambiente Brick Negro. (Den bakom badkaret på bilden nedan... Ingen bra bild, jag vet....)

Vi tittade på många produkter innan vi bestämde oss för denna. Fördelen är att den är gjord av oregelbundna stavar av riktig sten som är ihoplimmade. Många konkurrerande produkter är gjorda av gjuten stenimitation, och blir väldigt ful i kanterna när man kapar dem. Men denna produkt är homogen. Visst, det kan vara lite joxigt att kapa i sten, men jag tror att det löser sig. Dessutom slipper man foga.

Dagens projekt är att åka och bestämma klinker-golv till hallen. Vi står och väljer mellan äkta skiffergolv (Såå snyggt, men svårskött) eller någon skifferliknande klinker (så smidigt och snyggt, men inte äkta vara...). Fördelen med att ha hanterkare är att man inte har tid att fundera så mycket (som vi i vanliga fall gör...) utan det är bara och bestämma sig och se glad ut;)

fredag 9 oktober 2009

Strukturen börjar ta form...

Byggarna har jobbat på bra i veckan, tycker jag. De har fått upp och grovslammat väggarna, byggt golvbjälklag, byggt igen gamla fönster och tagit upp hål för trappan. Nu börjar man få lite känsla för hur rummen blir. Här står vi i hallen, och blickar in mot vårt extrarum. Vi har inte riktigt bestämt vad det blir av det här rummet än, men gissningsvis kontor/ förråd till att börja med.
Här har de gjort hål för trappan från groventren.

Här är fönsterhörnet i extrarummet.

Här är trappöppningen sedd uppifrån.

Och här är ytterligare en bild från extrarummet... Måste skaffa en annan beteckning på detta rum... Extrarum låter rätt dumt;)

måndag 5 oktober 2009

Idiotiska habegär!

Har ni någon gång varit med om att ni gått runt i en butik, och helt plötsligt sett något som ni ABSOLUT VILL HA trots att ni definitivt inte behöver det eller har någon som helst nytta av det???

Det hände mig på IKEA idag... Gick en snabb vända efter jobbet för att typ köpa fler vardagsvinglas (det är uppenbarligen inte bara whiskyglasen jag lyckas supa bort??) och lite batterier, och sprang mer eller mindre igenom barnavdelningen, och där stod den: en underbart snygg barnstol/ matbordsstol!!

Första tanken var att det var lite synd att vi inte hade fler barn på G, andra tanken var att jag kanske kunde knö ner min 2-åring i stolen... (Att hon suttit på vanlig stol sedan länge är väl inte relevant??) Till slut kom jag naturligtvis på bättre tankar och gick därifrån utan barnstol.

Jag har febrilt försökt hitta en bild på denna nya matstol, men hittar den inte någonstans! Inte på IKEAs hemsida, inte på google pictures, inte någonstans alls! Det känns jättetrist att inte kunna visa upp detta (enligt mig) designmästerverk! Men håll ögonen öppna! Och om ni behöver en barnstol, köp inte en utan att spana in IKEAs nyhet först...

fredag 2 oktober 2009

Compact living... room...

Eftersom vi fått utrymma vårt vardagsrum, så har vi behövt skapa ett tillfälligt. Detta ska funka tills tillbyggnaden är klar, som vardagsrum, tv-rum, kontor och gästrum, och är på ca 14 kvm;) Nedan ser ni resultatet. Givet förutsättningarna känner jag mig faktiskt ganska nöjd! Att sedan tex en brun soffa har en grå matta under sig får jag för tillfället bortse ifrån;)



Avseende tillbyggnaden, så är bottenvåningen nu uppmurad, så man kan gå in ock känna på det. Rummet blir smalare än vi tänkt oss, pga att isolerblocken byggde en hel del, så det kommer helt klart att bli en utmaning att inreda. Men eftersom det bara är ett "extra-rum" så tror jag inte att det blir något stort problem. Jag har redan en del planer. Får se hur det blir...