lördag 18 juli 2009

En stor liten dag...

Idag hade dagen kommit. Vår storkille skulle få en loftsäng, vilket han velat ha länge. Och några vändor till Svenska hem, Mio och IKEA senare så står loftsängen på plats, och han ska sova i den för första gången. Detta innebar också att lilltjejen fick ärva storkillens växasäng, så nu har vi inget spjälsängsbarn längre! För första gången på snart fem år är spjälsängen oanvänd...Kan lösas på tre olika sätt: Sälj den, spara den eller fyll den. I vårt fall blir det nog alternativ nummer 2.

måndag 13 juli 2009

Mera Mat!

Min två-åring är av det matgladare slaget. Jag har dock slutat att försöka förutse vad hon tänker äta... Som idag till exempel:Kapriscreme- Jajamänsan, ge mig MERA NU!! (Jag tror jag var 30 innan jag började uppskatta kapris överhuvudtaget...)Smultron och blåbär: Mamma, detta tänker jag ABSOLUT INTE äta! (Kanske var hon mätt av all Kapriscreme?)

söndag 12 juli 2009

Äntligen semester!

Äntligen är det då semester! Det brukar i vårt fall innebära en hel del mat och dryck! Inledningsvis ett välkylt glas chardonnay med en liten skål stora söta gröna oliver.Därefter lite förrätt. Halstrade citronmarinerade pilgrimsmusslor på ruccolabädd, och en balsamicovinägerreduktion. Dekorationsräkorna är en flört med Storkillen, som ÄLSKAR räkor (västkustare som han är...) Till huvudrätt, spagetti med vinkokta musslor (vilken sort det blev denna gång har jag tyvärr glömt, men det var i vart fall inte hjärtmusslor...), ruccola och parmesanost.
Och lite gott bröd är ett måste till. Doppa lite i spagetti/musselspadet... Mums! Och så lite glass till efterätt. (Med hallon och chokladsås...) Undrar vad vi skall äta till middag idag? Det har mannen planerat;)

The facts of life...

Och när vi nästan grävt klart diket för vår nya stödmur, så kom naturligtvis berget fram i dagen... Typiskt! Så nu blir det att åka till affären och köpa snigeldynamit... Varför kan aldrig något gå enkelt i det här huset!

fredag 10 juli 2009

Hantverkare... Bahh!!!

För närvarande är det rätt tyst på denna blogg, vilket beror omväxlande på för mycket arbete, internet-trassel och möten med diverse hantverkare angående vår tillbyggnad. Men i kväll går jag på semester, och då ska jag ta igen min bloggabstinens med råge;)

Att upphandla entreprenörer är ett hästjobb! Jag är glad åt att mannen tagit hand om det. Entreprenörer överlag kommer ej på avtalad tid, de har inte tid att offerera, och de har ingen känsla för vem som är kund! De har de helt enkelt för bra!

En av de företag vi pratade med vägrade helt lyssna på önskemål. När vi talade om vilket fabrikat på fönster som vi önskade så sa han bara "Det blir Elit!" (vilket inte var det märke vi föreslog). När vi därefter började diskutera skjutpartier så sa han"Det blir Hajom, för de hör ihop med Elit". Att de sedan är tre gånger dyrare än de partier vi tänkt oss vägrade han lyssna på. Den entrepenören blir det INTE!

Men vi hade faktiskt ett möte med en fullkomligt sansad hantverkare igår. Det lutar åt att han får göra bygget. Han är lyhörd och intresserad, till och med så intresserad så att han kan tänka sig att leja bort ett annat bygge han redan åtagit sig för att göra detta istället. Jag hoppas så att det här löser sig. To be continued...

söndag 5 juli 2009

NU!

...ska våra nätverksproblem förhoppningsvis vara lösta! Inte kul när det krånglar, men vad ska man göra... Dock en eloge till mannen, som fixade det till slut.

Det är mycket jobb nu... Bara en vecka kvar till semestern, sen kan man börja slappna av lite och hinna med lite skojiga projekt;)

Dock har vi hunnit med lite markarbeten. Vi har anlagt en väg till baksidan på huset, och vi har beställt lite mer mursten, så att vi kan anlägga lite mer stödmur. Vi känner de flesta människor som kör lastbil i det här området vid det här laget. Han som kom med vägmaterialet sa det första han sa när han kom "vad fint det blev" (och syftade på förra årets släntprojekt vid carporten). Det första stödmurskillen sa när han kom var "har inte ni gett upp än?"...

Nej, nej, här ges det inte upp i första taget! På återseende.