söndag 29 mars 2009

Bygglovs-blues

Hmm... Handläggaren på bygglovsavdelningen ringde häromdagen och meddelade att något bygglov på vår tillbyggnad hade han inte tänkt att bevilja, för den innehöll för mycket fönster...

BBR och energimyndigheten i all ära, men det här är faktiskt löjligt. Vårt hus är ett lågenergihus och förbrukar i princip ingen energi alls! (ligger på ca 70 kWh/år, mot gränsvärdet på 110 kWh/år för nya hus... Vårt hus är dessutom över 20 år gammalt!) Eftersom ombyggnationen även skulle innebära installation av solpaneler så skulle vi mer än kunna fördubbla vårt energibehov, och ändå ligga under gränsvärdet med stor marginal.

Men det verkar inte som om handläggaren på bygglovsavdelningen har tänkt att lyssna på det. Han verkar ganska stiff faktiskt... Nåja, min man ska ta en dust med honom i morgon. Vi får se hur det går.

onsdag 25 mars 2009

Följ min blogg med bloglovin

Gunga för sju-tton...

Hos många av oss designintresserade har det väl smygit sig in åtminstone en sjuanstol någonstans. Men den här varianten var ny för mig. Tillverkas av Fritz Hansen enligt Hoom. Lite halvgalen kombination mellan generationer, om du frågar mig, men väcker vissa habegär.

Desto mer sugen är jag dock på IKEAs gungstol för utebruk. Tänk er att sitta på en takbeklädd veranda och och gunga i stolen, med en filt omkring sig och en god kopp te, så där en vårkväll innan det blivit riktigt varmt. Jag tycker den här stolen ger riktigt härliga vibbar till den romantiserade bilden av den Amerikanska södern. Eller Cape Cod för all del. Pluspoäng till IKEA (som vanligt;))


Våren kom av sig...

Eget collage med bilder från Inneonline, Ikea, Jysk och Droog Design
Så var vintern här igen. I morse stod termometern på -6 grader. I går snöade det... Själv är jag hemma med snorigt och febrigt barn. Om barnen är friska på fredag blir det nog en tur till IKEA, och kanske inhandlar jag på den gröna stolen på bilden. Måste dock provsitta den först! Är den inte super-relaxig får det vara.

söndag 22 mars 2009

På plats...

I helgen har jag (äntligen) fått upp mitt Marimekkotyg, som jag skrev om i ett tidigare inlägg. Skulle helst ha velat haft det mot en vit vägg, men jag hade ingen ledig, så det fick funka med en grå. Blev genast mycket vårigare;)

torsdag 19 mars 2009

Snart flyttar vi ut...

Idag värmde solen på så härligt på terassen, och jag tog ut barnens trehjulingar och en Bobbycar, och vi blåste såpbubblor och åt mellanmål ute i solen. Min stora grabb lade sig med huvudet i mitt knä och solade... Sedan sa han att det var sommar och ville sätta på "busiga blomman" (vattenspridaren), men där satte jag stopp.

Fast vår terass är just nu ganska ocharmig. Inga möbler och så ligger det lite skräp (rester från pågående badrumsrenovering...) i ett hörn.

Annat är det med terrassen nedan, som hör till ett hus jag hittade på Hemnet. Dessa utemiljöer har väldigt många rätt, tycker jag. Helt underbara...

onsdag 18 mars 2009

Min kärlek till gabioner...

Alltså, jag älskar gabioner och har i åratal försökt få till något gabion-projekt men misslyckats... I samband med utbyggnaden måste det bara bli nåt;) Som här kanske, under terassen?? Måste genast börja bearbeta mannen... Finns på Byggros, exempelvis.

söndag 15 mars 2009

Snart i en butik nära dig...

Jag såg att Sköna Hem skall komma ut med en specialupplaga med "utetema". Jag väntar mig massor av härliga terassideer och trädgårdsorgier;) Framsidan ser i alla fall lovande ut. Tidningen finns i butik från 16 april, men kan redan nu beställas från Sköna Hems hemsida. Så blir det nog för min del;)


lördag 14 mars 2009

Grattis Malena...

till vinsten!

Kul att se en vinnare som verkar ta hela den här cirkusen med en klackspark, och inte ta sig själv så jäkla seriöst. Hon hade kul och hon vann! Sen kanske hon har annat hon borde syssla med de närmaste månaderna istället för att förbereda en charterresa till Moskva, men det kan hon säkert lösa.

Ett annorlunda uppfriskande bidrag som gissningsvis tyvärr inte har en chans i Moskva, men jag bryr mig inte det allra minsta;)

torsdag 12 mars 2009

En blogg-följetong...

Som så många andra bloggare är jag just nu rätt kär i "keep calm and carry on"-trycken som cirkulerar lite här och där.

Men tyvärr så passar det lite dåligt på mitt allmänna sinnestillstånd för närvarande (det är mycket nu...). Därför blev jag glad när jag hittade nedanstående variant hos konstnären Olly Moss. Så ja, det känns närmare sanningen;)

onsdag 11 mars 2009

Förena nytta med nöje


Det är ett faktum att det är helt omöjligt att låta bli att läsa på mjölkpaket och flingpaket och allt annat som råkar stå på köksbordet.
Vilket är konstigt egentligen, för vem har någonsin hittat någon livsavgörande information på mjölkpaketen (med möjligt undantag för amerikanska saknade barn, men det är en annan historia...).
Lika bra då att förena nytta med nöje! Dina barn dricker mjölk OCH lär sig multiplikationstabellen samtidigt;) Win-Win situation om man säger så. Finns på Inreda.

tisdag 10 mars 2009

konservatismens högborg i barnbutiken

Redan innan vi hade gått in i barnbutiken hade min son bestämt sig; Han skulle ha en RÖD vårjacka i år. Nåja, tänkte jag. Vi hittar nog något annat... Inne i butiken hittade han en röd jacka med oranga detaljer som nog egentligen är OK, men jag försökte verkligen få honom att ändra sig; Men gubben, den här GRÖNA jackan var väl fin, eller den här rutiga, eller varför inte den här grå. Men lilla gubben var benfast! En röd jacka skulle det vara eller ingen alls!

Jag försökte febrilt hitta fel med jackan... Den har nog inte tillräckligt god kvalitet, är den inte lite "flickig" i snittet, den är nog inte tillräckligt vattentät osv i det oändliga. Men sanningen är att det verkligen inte är något fel på jackan, bara på mina attityder.

Hur kommer det sig att jag har ett problem med att min son vill ha en röd jacka? (Han har andra röda kläder, inget problem med dom, uppenbarligen...) Hur illa är det egentligen i samhället (och med mig) när jag faktiskt funderar över hur andra barn (och deras föräldrar) kommer att bedöma min son för att han dyker upp på dagis i en röd jacka?

Jag köpte den röda jackan, fast jag har öppet köp i två veckor, och känner jag mig själv rätt kommer jag att tillbringa dem med att försöka hitta en ANNAN jacka som min son hellre vill ha. Fy mig.

söndag 8 mars 2009

Hemma igen...

Nu var den årliga fjällsemestern slut för i år. Kvar återstår bara enorma högar med tvätt!

Det brukar vara vår i luften när vi kommer hem, men idag snöar det stora lappvantar, och det känns inte alls vårigt!

Får nog muntra upp mig själv med lite fika, och uppdatera mig lite om vad som har hänt i bloggvärlden när jag varit ouppkopplad.